دی
25
1400

حدیث روز – خانواده

خانواده

امام صادق علیه السلام 

اِسعَ عَلى عِیالِکَ ، وإیّاکَ أن یَکونوا هُمُ السُّعاهَ عَلَیکَ .

براى خانواده ات تلاش کن. مبادا آنان براى تو کار و تلاش کنند! .

الکافی : ج ۵ ص ۱۴۹ ح ۶

 

آبان
5
1397

غصه نخور که نرفتی!

توصیه به زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در اربعین چهار دلیل دارد که به ” ادله اربعه ” معروف است.

شخصی نزد امام صادق (علیه‌السلام) رفت و پرسید:

ما که نتوانستیم بریم چه می شود؟

فرمودند:

روز اربعین چه کار می کنی؟

گفت:

دلم متوجه قبر حضرت می شود و بعد آقا زیارت اربعین را به او آموزش داد و فرمود:

حتی اگر از راه دور در این روز این زیارت را انجام دهی خداوند در این روز فرشتگانی در عالم دارد که معلق اند و صبح سحر روز اربعین می آیند و تا غروبش در زمینند هر جای عالم و هر کس در قالب این کلماتی که من گفتم یعنی زیارت اربعین ارتباط دلی و قلبی برقرار کند ملائک می آیند و آن زیارت را بر می دارند و تا دم غروب نزد سیدالشهدا (علیه‌السلام) می برند و حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) به ملائک امر می کند که بنویسید اینجا آمدند و زیارت کردند.
ِ
امام صادق علیه‌السلام در ادامه فرمودند:

غصه نخور که نرفتی فقط در این روز دلت به یاد کربلا باشد و غم کربلا داشته باشی یعنی رفتی، آه که می توانی بکشی؟ چه بسا این آه ثوابش بیشتر از آن زیارت می شود.

? سخنرانی حجت الاسلام صراف در شب هجدهم ماه صفر- هیئت عبدالله بن الحسن علیه السلام / آذر۹۳

تیر
26
1397

❇️ نقشه ی گنج!

ما به بچه هایمان امر می کنیم بعد از نمازشان تسبیحات حضرت زهرا (س) را بگویند.

بالاترین ذکرها چیست؟ امام صادق علیه السلام فرمود: آنچه ذکر کثیر الهی است ذکر تسبیح مادرمان زهراست. ما به بچه هایمان امر می کنیم بعد از نمازشان تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها را بگویند.

به بچه هایمان این را یاد بدهیم. بعد از نماز زود بلند نشویم، نماز تعقیبات دارد و تسبیحات برای تکمیل نمازمان است. شخصی پرسید: اگر جابه جا بگوییم چه می شود؟ گفتم: این نقشه ی گنج است و باید همانطور که دستور آمده گفته شود.

? سخنرانی حجت الاسلام ابراهیمی درهیئت فاطمیه ارشاد – فروردین ۱۳۹۶

تیر
23
1397

❇️ مایوس نشویم و قهر نکنیم!

یک وقتی جوابمان را نمی دهند یا دیر جواب می دهند مایوس نشویم و قهر نکنیم.

عنوان بصری ۹۴ ساله بود که خدمت امام صادق (ع) رسید و عرض کرد: می خواهم از علومی که نزد شماست استفاده ببرم.

حضرت فرمود: تا حال که نزد مالک بن انس بودی الان هم نزد او برو، من برای هر ساعت شبانه روزم ذکر دارم و مرا مشغول نکن و بگذار به کار خودم برسم.

حضرت در این کلام هم نظم و هم دائم الذکر بودن را به ما متذکر می شوند.

عنوان بصری رفت و روی افکارش بازنگری کرد و کنار قبر پیغمبر (ص) رفت و جز برای نماز از خانه بیرون نیامد و با خودش می گفت: اگر امام نکته مثبتی در تو می دید حتما تو را می پذیرفت. دعایی کرد. عرض کرد: خدایا، من از تو می‏خواهم که قلب جعفر بن محمد (ع) را به من معطوف نمایی و از دانش او مرا بهره مند کنی تا به صراط مستقیم دین تو هدایت شوم؛ چون صبرم تمام شد و سینه ام تنگ گردیده است.

عنوان بصری بعد از رفت و آمدهای زیاد و معطل شدن ها پشت درب خانه امام صادق (ع)، فهمید که صراط مستقیم فقط نزد ائمه (ع) است نه نزد مالک بن انس!

لذا یک وقتی جوابمان را نمی دهند یا دیر جواب می دهند مایوس نشویم و قهر نکنیم.

? سخنرانی حجت الاسلام مومنی در هیئت ذبیح العطشان – خرداد۹۶

تیر
22
1397

❇️ علامت انسان بزرگ؛ خشیت است

 

حضرت این قدر در بندگی مقامشان بالا بود که همیشه از خدا حساب می برد و عبادتش را لایق بارگاه الهی نمی دانست.

مالک بن انس از شاگردان امام صادق (علیه السلام) است می گوید: «من همیشه ایشان را در سه حال دیده ام، یا همیشه روزه بوده اند و ندیدم روزه شان را بخورند، یا زبان ذکر داشت و دائم الذکر بود، یا شب ها قائم بود وشب زنده داری می کرد. همراه امام جعفرصادق (علیه السلام) از مدینه برای حج به مسجد شجره حرکت کردیم، می خواستیم مُحرم شویم. امام تا می خواستند بگویند اللهم لبیک، هق هق گریه نمی گذاشت لبیک بگویند. به ایشان گفتم آقا این همه جمعیت آمدند با شما حج انجام دهند و منتظر گفتن لبیک از طرف شما هستند. گریه ی حضرت شدید شد و فرمود: می ترسم لبیک بگویم و خدا بگوید لالبیک.»

این دلیل براین بود که حضرت این قدر در بندگی مقامشان بالا بود که همیشه از خدا حساب می برد و عبادتش را لایق بارگاه الهی نمی دانست.

یک وقت خیال نکنیم خیلی مسجد وجبهه و… رفته ایم و نماز زیاد خوانده ایم، خیلی روزه گرفته ایم و … هر چه معرفت انسان کامل تر شود عمل خودش را در برابر خدا کوچک می بیند.

? سخنرانی حجت الاسلام صدیقی در هیئت آل یاسین(علیه السلام) – تیر۹۶

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031