مرداد
30
1399

آمادگی برای محرم

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

?ماه محرم، ماه حزن و اندوه اهل بیت عصمت و طهارت رسید و غم هجران بهترین خلق خدا، آسمان‌ها و زمین را سیاه‌پوش کرد.

?محرم، ماه مصیبت و اندوه و گریه است؛ گریه بر سالار شهیدان که برای زنده‌ نگهداشتن اسلام، خود و خاندان و اصحابش را فدای اسلام کرد و مخدرات خاندان نبوت هم به اسارت رفتند تا اسلام زنده بماند. ما هم در گریه و اندوه و ناله، تلاش می‌کنیم تا خود را هماهنگ و همراه آن بزرگواران کنیم تا باشد که ما هم حسینی شویم.

?حال که به دلیل ویروس منحوس کرونا، مجالس عزاداری محدود شده، مناسب است که همۀ ما خانۀ خود را حسینه و عزاخانۀ خون خدا کنیم. بخشی از خانۀ خود را با کتیبه‌های عزا مزین کنیم، زیارت عاشورا بخوانیم، لباس یا شال مشکی بپوشیم، با استفاده از فضای مجازی در خانۀ خود و برای خود و خانواده سخنرانی و نوحه بگذاریم و گریه کنیم. و در این دهه، همۀ مایحتاج خانواده اعم از چای، و صبحانه، ناهار و شام خود را وقف روضۀ امام حسین سلام الله علیه کنیم و نیت مجلس حسینی مصرف کنیم، گویا در مجلس عزا نشسته‌ایم و از خدای نذری هیأت و حسینۀ عزای امام حسین سلام الله علیه استفاده می‌کنیم.

?پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: «نِیَّهُ الْمُؤْمِنِ خَیْرٌ مِنْ عَمَلِهِ… إِنَّمَا الْأَعْمَالُ‏ بِالنِّیَّاتِ‏ وَ لِکُلِّ امْرِئٍ مَا نَوَى فَلَا بُدَّ لِلْعَبْدِ مِنْ خَالِصِ النِّیَّهِ فِی کُلِّ حَرَکَهٍ وَ سُکُون» [مصباح الشریعۀ: ۵۳]«نیت مؤمن بهتر از عمل اوست، امتیاز همۀ کردار ما نیت‌های ماست و هر شخصى را آن‌چه می‌رسد که نیت کرده است.

?از این‌رو لازم است هر بنده‏اى نیت خود را در حرکات و سکنات و اعمال خالص کند.» در این دهه نیت خود را برای خدا خالص کنیم که جز برای امام حسین سلام الله علیه کاری نکنیم.

 

 

پیام امام جمعه لواسانات به مردم متدین لواسانات و شمیرانات (و همه مردم عزادار)

سید سعید لواسانی

مرداد
6
1399

مراتب و درجات کمک کردن به دیگران

 

✍ در تحلیلی از کاربرد مواسات در احادیث اهل بیت علیهم السلام این چنین به دست می‌آید که کمک کردن به دیگران، سه مرتبه و درجه دارد:

۱⃣ مرتبه اول؛ کمک کردن به نیازمندان از اضافه بر نیاز خود؛ این نوع از کمک کردن، با توجّه به چگونگى آن به «انفاق»، «اهدا»، «صدقه» و «سخا» و امثال آن تعبیر شده است؛

۲⃣ مرتبه دوم؛ ناظر به وضعی است که وُسع و توانایی ما فقط کفاف نیازهای خود‌مان را می دهد. مع الوصف با نیازمندان در مشکلاتشان شریک می شویم؛ به این بخشش و همدلی و غمخواری «مواسات» گفته می‌شود.

۳⃣ مرتبه سوم؛ واگذار کردن همه ‌ی آنچه خودمان به آن نیازمندیم و بدان محتاجیم به دیگران؛ این بالاترین مرتبه‌ی کمک کردن به دیگران و از بالاترین ارزش‌هاى اخلاقى است که به آن «ایثار» می‌گویند.

✅ ارزش اخلاقی تمام این مراتب و درجات، ریشه در اعتقادات دینى و اصالت و شرافت خانوادگى دارد. بدون اعتقاد به دین، روح خودخواهى و منفعت طلبى انسان، مانع از مواسات و بالاتر از آن، مانع از ایثار مى گردد.

 

سخنرانی های آن‌لاین حجت‌الاسلام عزیزی

تیر
21
1399

خداوند میل دارد انسان به کمالات دست یابد

از بین همه موجوات خلق شده توسط خداوند انسان محبوبیت خاصی نزد او دارد و به همین دلیل خداوند میل دارد انسان به کمالات خاصی دست یابد، اگر شخصی در مسیر دین الهی حرکت کرده و ثابت قدم باشد می‌تواند به این کمالات دست پیدا کند.
کسانی که در بندگی الهی نتوانستند آنگونه که شایسته است عمل کنند می‌توانند با توبه به این مسیر بازگشت کنند ماه رمضان بهترین فرصت برای توبه است، انسان به هر مقدار که در مسیر بندگی الهی باشد عنایات و محبت او را به سوی خود جلب می‌کند.

? سخنرانی آیت‌الله تحریری در حوزه علمیه مروی/اردیبهشت ۹۸

خرداد
2
1398

افراد تارک‌الصلاه در حق خود و خدا ظالم هستند

انسان برای پاکی از آلودگی‌های گناه باید استغفار و توبه حقیقی داشته باشد.
انسان آنگونه که شایسته مقام و جایگاه الهی است توان بندگی او را ندارد بر همین اساس باید همواره طلب عفو کند.
افراد تارک‌الصلاه در حق خود و خدا ظالم هستند بر همین اساس باید برای دو مورد طلب استغفار داشته باشند.بندگی درست به درگاه الهی در انجام دستورات دین محقق می‌شود که یکی از مهمترین این دستورات نماز است.

? سخنرانی حجت الاسلام ماندگاری در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)/خرداد۹۸

اردیبهشت
25
1398

آیا در بهشت هم میتوان بچه دار شد؟

✍آنچه از روایات معصومین به دست می آید این است که هر ازدواجی که در بهشت انجام می شود فرزندی در پی نخواهد داشت.

در روایتی آمده است که محمد بن عبدالله حمیری در سال سیصد وهشت هجری طی نامه ای از طریق حسین بن روح…سومین نایب خاص امام زمان از حضرت پرسید: وقتی در بهشت انسان با حورالعین (یا زن دنیایی خودش ،اگر در بهشت با هم همنشین باشد) ازدواج کند آیا می توانند بچه دار شوند یا خیر؟

حضرت در جواب فرمودند :هیچ زنی در بهشت حامله نمی شود و در اثر همبستری یا همسر دنیایی یا حورالعین بچه ای هم متولد نمی شود و حیض و نفاس در بهشت نیست و مشکلات و گرفتاری بچه داری وجود ندارد و آنجا همان طور که خدا در قران کریم فرموده :«و در آن بهشت آنچه دل ها می خواهند و چشم ها از آن لذت می برند موجود است»

?پس مؤمن در بهشت هر زمان که دلش خواست کودکی داشته باشد ،خداوند بدون حمل ،فرزندی برای او خلق می کند ولی به آن صورت که در ذهن ها هست ،ولادتی در کار نیست ،بلکه آفریدن فرزند مانند آفریدن حضرت آدم است ،که برای عبرت مخلوقات ،بدون هیچ حمل و هیچ ولادتی آفریده شد »

?منبع :آرامش ابدی بهشت و نعمت های آن نوشته : علیرضا زکی زاده رنانی

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031