اسفند
11
1397

سقیفه و غدیر – سوال نود و یکم

یک موضوعی که به عنوان نقطه ای تاریک نسبت به شیعیان ذهن بنده را مشغول کرده نسبت فحش و خبث و قذف است که از شیعیان نسبت به ام المومنین عایشه رضی الله عنها صادر می شود و حال انکه مسلم است شرف فراش رسول الله صلی الله علیه و آله را یافته است و هیچ ملاحظه نمی کنند که این نوع نسبت دادن به ایشان به کجا منتهی می شود مگر نمی دانند که خداوند در سوره نور آیه ۲۶ می فرماید:
الْخَبیثاتُ لِلْخَبیثینَ وَ الْخَبیثُونَ لِلْخَبیثاتِ وَ الطَّیِّباتُ لِلطَّیِّبینَ وَ الطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّباتِ أُولئِکَ مُبَرَّؤُنَ مِمَّا یَقُولُونَ لَهُمْ مَغْفِرَهٌ وَ رِزْقٌ کَریمٌ.

✍️ پاسخ:

اولا ) آنچه به شیعیان نسبت دادید دروغ محض است هرگز از طرف شیعیان حتی عوام هم چنین امری واقع نشده است.

ثانیا ) معنای آیه شریفه که قرائت نمودید غیر از ان چیزی است که تصور نمودید که اگر یکی از زوجین خوب و مومن و مستحق بهشت شد آن دیگری نیز چنین باشد و یا اگر یکی بد و فاسق و یا کافر بود آن دیگری نیز مثل آن باشد. اگر امر چنین بود که شما خیال کرده اید این نقص به بسیاری از اشخاص بر می گردد.
از جمله حضرت نوح شیخ الانبیاء و حضرت لوط علی نبینا و آله و علیهما السلام و زوجه های ایشان و همچنین آسیه و فرعون که در آیات ۱۰ و ۱۱ سوره تحریم به آن اشاره شده نمونه های این امر هستند چنانکه خداوند متعال می فرماید:

ضـرب اللّه مـثـلا للذیـن کـفـروا امـرات نـوح و امـرات لوط کـانـتـا تحت عبدین من عبادنا صـالحـیـن فـخـانـتـاهـمـا فـلم یـغـنـیـا عـنـهـمـا مـن اللّه شـیـا و قیل ادخلا النار مع الدخلین (۱۰)
و ضرب اللّه مثلا للذین امنوا امرات فرعون اذ قالت رب ابـن لى عـندک بیتا فى الجنه و نجنى من فرعون و عمله و نجنى من القوم الظالمین (۱۱)

ملاحظه می فرمائید که این دو آیه شریفه به روشنی نشان می دهد که لزوماً زوجیت برای طرفین مثمر ثمر و منتج نتیجه نیست چنانچه همسری حضرت نوح و حضرت لوط برای زوجین این دو پیامبر نفعی نبخشید و هر دو کافر مردند و بالعکس حضرت آسیه از زوج و همسرش فرعون ضرری به او وارد نشد و شوهرش به جهنم و خودش به بهشت وارد شد. پس زوجیت و همسری که شما سبب شرافت دانستید حقیقت ندارد.
واما معنای آیه شریفه ی سوره نور که شما اشاره کردید بنابر تحقیق مفسرین و از معصوم هم رسیده که زنان ناپاک برای مردان ناپاک شایسته و مردان ناپاک راغب به ایشانند و زنان پاک لایق مردان پاک اند و مردان پاک به ایشان مایلند.

بنابراین عایشه به جهت ندانسته کاری هایی که در تمام عمر داشته همواره مورد انتقاد بوده و به جای خود قابل بررسی می باشد و لازم نیست بخاطر رسول خدا صلی الله علیه و آله، عملکرد ایشان و صدماتی که به پیکره دین اسلام وارد نمود را از صفحه تاریخ حذف کنیم و خوشبینانه جایگاهی خلاف واقع برای ایشان ترسیم کنیم.

      مطالب مرتبط

درباره نویسنده: علي معتمدكيا

فرستادن دیدگاه

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031