اسفند
23
1397

سقیفه و غدیر – سوال صد و سوم

خاک کربلا دارای چه خصائصی است که اینچنین مورد توجه قرار گیرد تا آنجا که در سجده کردن آنرا بر سایر خاکها مقدم دارند؟

پاسخ :

خاک کربلا از زمان ائمه معصومین سلام الله علیهم به بعد تنها مورد توجه نبوده بلکه در زمان خود رسول خدا صلی الله علیه و آله مورد توجه آنحضرت بوده است چنانچه در کتب معتبره اکابر علماء خودتان ثبت شده است.
از جمله جلالدین سیوطی در کتب خصائص الکبری اخبار بسیاری از موثقین روات و اکابر علمای خودتان مانند ابونعیم اصفهانی و بیهقی و حاکم و دیگران از امّ سلمه و عایشه و امّ الفضل و ابن عباس و انس بن مالک و دیگران راجع به خاک کربلا نقل نموده اند.
از جمله راوی گوید دیدم حسین علیه السلام در دامن جدش رسول خدا صلی الله علیه و آله نشسته و خاک سرخ رنگی در دست آنحضرت بوده می بوسد و می گرید. پرسیدم این خاک چیست فرمود: جبرائیل مرا خبر داده که حسین را در زمین عراق می کشند و این خاک را از آن زمین برایم آورده فلذا من بر مصائب وارده بر حسینم گریه می کنم. آنگاه آن تربت را به ام سلمه داد و فرمود چون دیدی این خاک مبدل به خون شد بدان حسین کشته شده است. ام سلمه آن خاک را در شیشه ای نگهداری کرد تا روز دهم محرم، روز عاشورا سال ۶۱ هجری قمری که دید آن خاک خون آلود گردید.
در کتب معتبره علماء و فقهاء شیعه به تواتر رسیده که آن خاک مورد توجه رسول الله صلی الله علیه و آله و ائمه از عترت آنحضرت بوده و اول کسی که بعد از شهادت سیدالشهداء از آن خاک پاک برداشته و به آن تبرک جست و بر آن سجده می کرد حضرت سید الساجدین امام چهارم علی ابن الحسین علیه السلام بوده است و موکداً دستور می دادند که سجده برای خدا تعالی بایستی بر زمین پاک باشد ولی بر تربت سید الشهدا ارواحنا فداه افضل و باعث زیادتی ثواب میگردد.
تا مدتی شیعیان به این طریق خاک را با خود نگاه می داشتند بعدها برای آنکه تفریط نگردد با آب ممزوج نموده بصورت قطعاتی که امروز به نام مُهر شناخته می شود در آورده و با خود نگاه می دارند و در موقع نماز بر آن سجده می نمایند.

لذا آیا سزاوار است اهل سنت در اطراف این مطلب به این سادگی آنقدر جار و جنجال راه بیاندازند؟ تا آنجا که ما را مشرک و کافر و بت پرست بخوانند؟
البته بحث ما در سوال ۹۷ ناقص ماند. مایل بودم جوابی راجع به دلیل شما بر اجماع بر ابوبکر بدلیل کِبر سن بیان کنم که بحث به اینجا کشید.

      مطالب مرتبط

درباره نویسنده: علي معتمدكيا

فرستادن دیدگاه

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031