تیر
25
1393

ثواب روزه روزهای ماه رمضان

سعید بن جبیر گفت: از ابن عباس پرسیدم هر که ماه رمضان را روزه بگیرد و حق آن را بشناسد چه پاداشی دارد؟ گفت: ای پسر جبیر! خودت را آماده کن تا سخنی به تو بگویم که گوش‌هایت نشنیده و بر دلت نیز خطور نکرده است و خودت را به خاطر آن چه از من پرسیده‌ای آسوده بدار که مطلبی را که پرسیدی دانش اولین و آخرین می باشد. سعید گفت: از نزد ابن عباس بیرون رفتم و بامداد فردا خودم را آماده جواب کردم و پس از نماز صبح آن مطلب را به او یادآوری کردم. ابن عباس گفت: گوش کن به آن چه می‌گویم.
شنیدم پیامبر خدا صل الله علیه و آله فرمود: اگر می‌دانستی در ماه رمضان چه به شما داده می‌شود در سپاسگزاری خودتان از خداوند می‌افزودید.
هنگامی که شب اول ماه رمضان شود خداوند همه گناهان آشکار و پنهان امت را می آمرزد و دو هزار درجه بر آن‌ها می افزاید و پنجاه شهر برای آن‌ها می‌سازد.
روز دوم خداوند در برابر هر قدمی که برمی‌داری عبادت یک سال و پاداش یک پیامبر و روزه یک ساله برای شما نوشته می‌شود.
روز سوم در برابر هر تار موی بدنتان گنبدی از مروارید سفید در فردوس به شما می‌بخشد که دوازده هزار اتاق نورانی در بالای آن و دوازده هزار اتاق دیگر در پایین آن می‌باشد و در هر اتاق هزار تخت و در هر تختی حوریه‌ای می‌باشد و هر روز هزار فرشته همراه با هدیه‌ای به نزد شما می‌آید.
روز چهارم خداوند هفتاد هزار کاخ در بهشت به شما هدیه می‌فرماید که هر کاخی هفتاد هزار اتاق و هر اتاقی پنجاه هزار تخت و بر هر تختی حوریه‌ای قرار دارد و هر حوریه‌ای هزار خدمتگزار خردسال دارد و مقنعه هر کدام از آن‌ها برتر از دنیا و همه آن است.
روز پنجم خداوند در بهشت جنت المأوی هزار شهر و در هر شهری هفتاد هزار خانه و در هر خانه‌ای هفتاد هزار سفره و بر هر سفره‌ای هفتاد هزار کاسه و در هر کاسه‌ای شصت هزار نوع خوراک وجود دارد که هیچ کدام با دیگری شبیه نیست.
روز ششم خداوند صد هزار شهر در بهشت دارالسلام به او هدیه فرماید که هر شهری صد هزار خانه و هر خانه‌ای صد هزار اتاق و هر اتاقی صد هزار تخت زرّین دارد که بزرگی هر کدام هزار ذرع می‌باشد و در هر تختی همسری از حوری وجود دارد که دارای سی هزار زلف بافته شده با مروارید و یاقوت دارد و هر زلفی را صد کنیز حمل می‌کنند.
روز هفتم خداوند پاداش چهل هزار شهید و چهل هزار راستگو را در بهشت جنت النّعیم به او ببخشد.
روز هشتم پاداش شصت هزار عابد و زاهد به او ببخشد.
روز نهم پاداش هزار دانشمند و رزمنده را به او بدهد.
روز دهم خداوند هفتاد خواهش او را مستجاب کند و خورشید و ماه و ستارگان و چهارپایان و پرندگان و جانوران وحشی و هر سنگ و خاکی و هر تر و خشکی و همه ماهی‌های دریاها و برگ درختان برای شما درخواست آمرزش می‌کند.
روز یازدهم خداوند پاداش چهار حج و چهار عمره می‌بخشد که هر حجّی همراه یک پیامبر و هر عمره‌ای همراه با یک راستگو یا شهید باشد.
روز دوازدهم خداوند گناهان شما را به نیکی‌ها تبدیل کند و حسنات را دو برابر کند و برای هر حسنه هزار هزار پاداش بنویسد.
روز سیزدهم خداوند عبادتی مانند عبادت مردم مکه و مدینه می‌نویسد و در برابر هر سنگ و خاکی که میان مکه و مدینه باشد اختیار شفاعت می‌دهد.
روز چهاردهم گویا حضرت آدم و نوح و ابراهیم و موسی و داود و سلیمان را زیارت کرده‌اید و مثل این که همراه هر پیامبر دویست سال به عبادت خدا مشغول بوده‌اید.
روز پانزدهم خداوند همه خواسته‌های دنیایی و آخرتی شما را برآورده سازد و پاداش ایوب را به شما ببخشید و دعایتان را مستجاب و حاملان عرش برای شما استغفار کنند و روز قیامت خداوند چهل نور به شما ببخشد که ده نور در سمت راست ده نور در سمت چپ ده نور در مقابل و ده نور پشت سر شما خواهد بود.
روز شانزدهم هنگامی که از قبر بیرون می‌آیید خداوند شصت لباس بر تن شما بپوشاند و شتری دهد تا بر آن سوار شوید و ابری می‌فرستد تا در آن روز گرم بر سر شما سایه بیفکند.
روز هفدهم خداوند عزوجل می‌فرماید: من آن‌ها و پدرانشان را آمرزیدم و دشواری‌های روز قیامت را از آن‌ها برداشتم.
روز هیجدهم خداوند به جبرئیل، میکائیل، اسرافیل، حاملان عرش و کرسی و کروبیان می‌فرماید که: تا سال آینده برای امت محمد صل الله علیه و اله استغفار کنید و خداوند روز قیامت پاداش رزمندگان بدر را به شما عنایت کند.
روز نوزدهم فرشته‌ای در آسمان‌ها وزمین باقی نمی‌ماند مگر این که از خداوند برای زیارت قبرهای شما اجازه بگیرند و همراه هر فرشته‌ای هدیه‌ای و نوشیدنی می‌باشد
هنگامی که روز بیستم تمام شد خداوند هفتاد هزار فرشته به سوی شما می‌فرستد تا شیطان رانده شده را نگه دارد و در برابر هر روزه پاداش صد سال روزه برای شما بنویسد و میان شما و آتش گودالی قرار دهد و به شما پاداش تلاوت کننده تورات، انجیل، زبور و قرآن عنایت کند و خداوند به تعداد پرهای جبرئیل عبادت یک سال برای شما بنویسد و پاداش تسبیح عرش و کرسی به شما بدهد و در برابر هر آیه قرآن یک حوری به همسری شما درآورد.
روز بیست و یکم خداوند قبر شما را هزار فرسخ بزرگ گرداند و تاریکی و وحشت قبر را از شما برطرف و قبر شما را مانند مزار شهیدان می‌گرداند و صورت شما مانند صورت یوسف شود.
روز بیست و دوم فرشته مرگ را به سوی شما می‌فرستد چنان چه به سوی پیامبران فرستاد و ترس فرشته نکیر و منکر را از شما دور و اندوه دنیا و آخرت را از شما دور می‌گرداند.
روز بیست و سوم همراه با پیامبران و راستگویان و شهدا و صالحین از پل صراط شما را عبور دهند و گویا همه یتیمان امت را غذا داده و همه برهنگان را پوشانده باشید.
روز بیست و چهارم از دنیا خارج نخواهید شد تا هر کدام از شما جایگاه خودش را در بهشت ببیند و شما را پاداش هزار بیمار و هزار غریب بدهد که برای فرمان خدا از وطن خود بیرون آمده باشد و پاداش آزادی هزار بنده از فرزندان حضرت اسماعیل را به شما ارزانی فرماید.
روز بیست و پنجم خداوند در زیر عرش هزار ساختمان با گنبدی سبز برای شما بسازد که بر فراز هر گنبد خیمه‌ای از نور باشد و خداوند می‌فرماید ای امت محمد صل الله علیه و اله! من پروردگار شما و شما بندگان و کنیزان من هستید. در سایه عرش من در این گنبدها قرار بگیرید و بخورید و بیاشامید و بدون ترس که امروز از هیچ چیز اندوهناک نخواهید شد. ای امت محمد صل الله علیه و اله! سوگند به بزرگی و عظمتم که شما به بهشت خواهید رفت طوری که همه گذشتگان و آیندگان شگفت زده شوند و بر سر هر کدام از شما هزار تاج نورانی بگذارند. و هر کدام از شما در شتری از نور سوار شوید که افسارش از نور و در آن افسار هزار حلقه طلایی باشد و در دست هر فرشته‌ای یکی از آن حلقه‌ها باشد تا این که شما را بدون حساب به بهشت ببرند
چون روز بیست و ششم برسد خداوند با نظر رحمت به شما می‌نگرد و همه گناهان شما را به جز قتل و حق الناس می‌بخشد و هر روز هفتاد مرتبه خانه‌های شما را از غیبت و دروغ و تهمت پاک می‌سازد.
روز بیست و هفتم گویا که به همه مردان و زنان مؤمن کمک کرده و هفتاد هزار برهنه را پوشانده‌اید و به هزار رزمنده خدمت کرده‌اید و گویا همه کتاب‌های آسمانی را تلاوت کرده‌اید.
روز بیست و هشتم خداوند برای شما در بهشت صد شهر نورانی بسازد و شما را در جنت المأوی صد هزار کاخ نقره‌ای و در جنت النّعیم صد هزار خانه از عنبر ناب و در جنت الفردوس صد هزار شهر بدهد که در هر شهری هزار اتاق باشد و در جنت الخلد صد هزار منبر خوشبو بدهد که در هر منبری هزار اتاق زعفران و در هر اتاقی هزار تخت از مروارید و یاقوت و در هر تختی همسری از حورالعین باشد.
هنگامی که روز بیست و نهم شود خداوند به شما هزار هزار محله ببخشد که در هر محله امارتی به گنبد سفید باشد و در هر گنبدی تختی از کافور سفید باشد و بر هر تختی هزار بستر از سندس سبز و بر هر بستری حوریه‌ای باشد که هفتاد هزار لباس بر تن دارد و بر سرش هزار زلف و هر زلفی با مروارید و یاقوت تزیین شده باشد.
هنگامی که روز سی‌ام به پایان رسد خداوند در برابر هر روز پاداش هزار شهید و راستگو برای شما بنویسد و خداوند برای شما عبادت پنجاه سال می‌نویسد و برای هر روز پاداش دو هزار روز می‌نویسد و به تعداد آن چه رود نیل رویانیده است درجات شما بالا رود و برای شما امان از آتش جهنم و جواز عبور از پل صراط و عذاب نوشته می‌شود و بهشت دری به نام ریّان دارد که تا روز رستاخیز و جز برای مردان و زنان روزه دار امت محمد صل الله علیه و اله! باز نمی‌شود سپس رضوان بهشت گوید: ای امت محمد صل الله علیه و اله! به سوی ریّان بشتابید. و امت من از آن در به بهشت می‌روند پس هر که در ماه رمضان بخشیده نشود در کدام ماه بخشیده خواهد شد؟

 

ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق ص ۱۳۵-۱۴۳

تیر
24
1393

ماه روزی داده شده

امام صادق علیه السلام در پایان حدیثی طولانی فرمود: درهای آسمان در ماه رمضان گشوده می‌گردند و شیطان‌ها به بند کشیده می‌شوند و کردار مؤمنان پذیرفته می‌شود. ماه رمضان ماهی نیک است! در روزگار پیامبر خدا صل الله علیه و آله به ماه «روزی داده شده» نامیده می‌شد.
و نیز فرمود: خداوند در هر شبی از ماه رمضان آزاد شدگانی از دوزخ دارد جز آن که با مست‌کننده‌ای افطار کند یا کینه توز و یا شاهین دار باشد. راوی گوید که عرض کردم: شاهین‌دار چه کسی است؟ فرمود: شطرنج‌باز.

 

ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق ص ۱۳۳

تیر
19
1393

ثواب اعمال در ماه مبارک رمضان

امام باقر علیه السلام فرمود: پیامبر خدا صل الله علیه و آله در جمعه پایانی ماه شعبان برای مردم سخنرانی نمود و خداوند را سپاسگزار شد. پس آن گاه فرمود: ای مردم! فرا رسیدن ماهی بر شما نزدیک است که در آن شبی است که از هزار ماه برتر و آن ماه، ماه رمضان است.
خداوند روزه آن ماه را واجب نمود و شب زنده‌داری با نمازی مستحبی را در آن ماه همانند عبادت بنده‌ای قرار داد که هفتاد شب از دیگر ماه‌ها را نماز مستحبی گزارد
و آن که را که کرداری خیر و نیک از نیکی‌ها را به جا آورد پاداشی همانند پاداش کسی است که واجبی از واجبات خداوند گرامی و بزرگ را گزارد.
و هر که واجبی از واجبات خدا را انجام دهد مانند کسی باشد که هفتاد واجب خدا را در دیگر ماه‌ها به جا آورده است
و آن ماه شکیبایی است و به راستی پاداش شکیبایی بهشت است
و آن ماه، ماه برابری می‌باشد
و ماهی است که خداوند روزی مؤمنان را در آن ماه افزون کند و هر که در آن ماه مؤمن روزه داری را افطاری دهد او را در پیشگاه خداوند به سبب این کار پاداش آزاد نمودن بنده‌ای و بخشیده شدن گناهان پیشین او باشد.
عرض شد: ای پیامبر خدا! همه ما توان افطاری دادن روزه داری را نداریم.
پیامبر صل الله علیه و آله فرمود:خداوند بخشاینده است. این پاداش را به کسی که توانی جز بر اندکی شیر آمیخته با آب و یا جرعه‌ای آب گوارا و یا تعدادی خرمای خشک ندارد که روزه‌داری را با آن افطاری دهد و توانی بیش از این ندارد نیز عطا فرماید
و هر که بر برده‌ای آسان بگیرد خداوند تبارک و تعالی حسابرسی بر او را آسان بگیرد و آن ماهی است که‌ آغازش رحمت و میانه‌اش بخشیدگی و پایانش برآورده شدن خواسته‌ها و رهایی از آتش است و در آن ماه شما از چهار ویژگی که با آن دو خدا را خرسند می‌سازید و دو ویژگی که شما از آن دو بی‌نیاز نیستید اما آن دو چیزی که خداوند را با آن دو خرسند می‌سازید.
گواهی به این است که به راستی معبودی جز خدای یگانه نیست و من پیامبر خدا هستم و اما آن دو چیزی که شما از آن دو بی‌نیاز نیستید نیاز خواهی و درخواست بهشت از خدا و عافیت طلبی و پناه بردن از دوزخ به خداوند است.

 

ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق ص ۱۳۱

تیر
19
1393

اثر دعا در ماه رمضان

امام علی علیه السلام فرمود: چون ماه رمضان فرا رسید پیامبر خدا صل الله علیه و آله به پا خاست و خداوند را سپاس داشت و ستود و پس آن‌گاه فرمود: ای مردم! خداوند شما را از شرّ دشمنتان که از جنّیان بودند نگاه داشت و فرمود:«مرا بخوانید تا شما را پاسخ گویم»(غافر آیه ۶۰) و شما را نوید پاسخ گویی داد. بدانند خداوند بر هر شیطان رانده شده‌ای هفت فرشته مأمور می‌کند و آن شیطان‌ها رها نشوند تا آن‌گاه که ماه شما به پایان رسد. هان! درهای آسمان از نخستین شب آن ماه گشوده شود. آگاه باشید که دعا در آن ماه پذیرفته‌ آید.

ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق ص ۱۳۱

تیر
18
1393

چگونگی درک شب قدر

امام باقر علیه السلام فرمود: چون پیامبر صل الله علیه و آله از عرفات بازگشت و رهسپار مِنیٰ گردید به مسجد خیف درآمد و مردم دور ایشان حلقه زدند و از او درباره شب قدر پرسیدند. پیامبر صل الله علیه و آله برای سخنرانی برخاست و پس از درود بر خداوند فرمود: هر کدام از شما که درباره لیله القدر از من پرسید آن را پنهان نمی‌دارم، زیرا به آن آگاهی ندارم. بدانید هر که با تندرستی به ماه رمضان درآید و روزش را روزه بگیرد و بخشی از شب آن را به عبادت سپری کند و بر نمازش مراقبت نماید و به سوی نماز جمعه‌اش برود و صبح برای خواندن نماز عید فطر برود شب قدر را دریافته است و به هدیه پروردگارش دست یابد.
راوی گوید: امام صادق علیه السلام : به خدا سوگند! به هدیه‌هایی دست می‌یابید که مانند هدیه‌های بندگان نیست.

 

ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق ص ۱۲۹

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031