دی
21
1400

نکات اخلاقی حدیث کساء

نکته ۱ :قالت دخل علی ابی رسول الله: توجه به جایگاه پدر یعنی تشریف آوردندبه منزل ما

اذا بولدی الحسن (الحسین) درمورد فرزندان این احترام آورده نشده است

نکته ۲:پیامبر صله رحم می کردند وهر روز به حضرت زهرا سر می زند خود صله رحم باعث افزایش روزی می شود مهمان وقتی می آید روزی را با خود می آورد و وقتی می برد نکبت ها گرفتاری ها را با خود می برد.

نکته ۳٫ ابی رسول الله یعنی پدرم پس پدر ومادر را نباید به اسم صدا زد چون فقر می آورد.

رسول الله توجه به جایگاه حقوقی پیامبر

پس هم صمیمیت هم احترام هر دو را باید رعایت کرد

نکته۴٫گفتار درمانی در خانه حضرت زهرا (س) (فقال یا قلت و…) بسیار ذکر شده است

نکته ۵: حق کسی که در مکانی است بر کسی که وارد می شود اینست که هر کس وارد می شود سلام کند پس پیامبر که وارد شدند سلام کردند

نکته ۶: پیامبر علاوه بر سلام کنیه ولقب حضرت زهرا را هم گفتند.این کار صمیمیت را زیاد می کند چون توجه بیشتر را نشان می دهد

نکته۷: فقلت علیک السلام : یعنی سلام را سریع جواب دادند و معطل نکردند (ان الله یحب الافشاء السلام)

نکته۸: اجد فی بدنی ضعفا: در خانواده صریح باشیم مثلا اگر سرمان درد می کند و لازم است بگوییم , و صریح باشیم .

نگفتن ها بعضی وقت ها موجب مشکل می شود.

نکته۹: ناله و زاری هم نمی کنند

نکته۱۰: حضرت رسول فقط مریضی را به دختراشان می گویند و به داماد و نوه ها نمی گویند و ناراحتشان نمی کنند چون اگر ناراحتی را به هر کس بگوییم اگر دوست ما باشد ناراحت و اگر دشمن ما باشد خوشحال می شود.

نکته۱۱:اعوذ بک یا ابتاه من الضعف: حضرت فاطمه فرمودند پدر جان شما را به خدا پناه می دهم و سریع دلسوزی کردند و دعا فرمودند (دلسوزی دختر برای پدرش و دعا کردن در حق ایشان)

نکته۱۲: من الضعف : دقت درمریضی پیامبر دارند

نکته۱۳: در خانه حضرت زهرا (س) همدیگر را با اسم صدا می زنند. بیان اسم محبوبیت ایجاد می کند

نکته۱۴:یا فاطمه ایتینی بالکساء الیمانی : حاجت خود را صریحا ذکر کنیم, پیامبر صریحا فرمودند کساء یمانی من را بیاور.

نکته ۱۵: فغطینی به: به بچه هایمان دستور دهیم (مرا با آن بپوشان) باید به بچه بگوییم که چکار کند, در اسلام اصلا فرزند سالاری نداریم.

نکته۱۶: فایتیته : سریع کساء یمانی را آوردند. یعنی همان چیز را و به سرعت انجام دهیم.

نکته ۱۷: فغطیته به: کاری که به ما محول شده است بخوبی انجام دهیم حضرت فاطمه کاملا حضرت رسول را پوشاندند یعنی مهر ورزی داشتند.

نکته۱۸: فصرت انظر الیه: نگاه درمانی در خانه حضرت زهرا وجود داشت, اگر زن و شوهر از روی محبت به هم نگاه کنند سومین شخصی که به آنها نگاه می کند خداوند است.نگاه فرزند به پدر ومادر عبادت است.

نکته ۱۹ : و اذا وجهه یتلالو کانه البدر فی : از اعضای خانواده تعریف می کنیم.

نکته  2: ثمامه و کماله: بطور کامل از اعضای خانواده تعریف کنیم.

اکثر خانمها شوهرانشان را قبول ندارند و به او احترام نمی گذارند .مرد باید هر صوری که هست پذیرفته شود . زن ومرد بیش از ۱۶۰تفاوت با هم د ارند.در خانه مدیر خانواده مرد است ومدیر خانه زن است حتی اگر زن بیرون از خانواده هر سمتی داشته باشد ویا تحصیلاتش بالاتر باشد.

نکته۲۱: فی کانت الا ساعه و اذا بولدی الحسن : فرزندم حسن یعنی فرزند را قشنگ صدا بزنیم.

نکته۲۲: و قال السلام علیک یا اماه : سلام مادر جان, در خانه حضرت زهرا مادر جان و پدر جان می گویند.

نکته۲۳: و علیک السلام یا قره عینی و ثمره فوادی: امام حسن حدود ۸ و امام حسین حدود ۷ سال داشتند

مادر به زیبایی فرزند را تحویل می گیرد سلام ای میوه دلم , نور چشمم فرزند از محبت سیراب می شود

نکته۲۴: فقال یا اماه: در خانه حضرت زهرا سکوت نیست با هم دائما حرف می زنند مثل مکالمه حضرت موسی با خداوند که چون از روی محبت است دائما دوست دارند با یکدیگر حرف بزنند.

نکته۲۵: انی اشم عندک رائحه الطیبه, کانه رائحه جدی : شامه خود را تقویت کنیم (ما با همسرمان ازدواج می کنیم و با خانواده اش کنار می آییم زن در بحث خانواده همسر و نظافت منزل باید کلی نگرباشد و جزئی نگر نباشد و مرد اگر جزئی نگر شد یا خیلی مریض و وسواسی است یا بهانه گیر شده چون مرد ها اصولا کلی نگرند.)

نکته۲۶ : از بوی خوش داخل منزل مثلا بوی غذا تعریف کنیم.

نکته۲۷: ان جدک تحت الکساء: ان مهم بودن را می رساند یعنی به حضرت رسول احترام گذاشته اند.

اسفند
3
1396

خواندن حدیث شریف کساء

✅ حجت الاسلام صراف

✳️ حدیث کسا

حدیث کسا خیلی اثر دارد. مخصوصا اگر در خانه خودتان بخوانید. حضرت زهرا سلام الله علیها در این حدیث داستان تعریف نکرده است.

حضرت زهرا (سلام الله علیها) در این حدیث یک دوره شئون اهل بیت علیهم السلام که صاحب ولایت خداوند هستند را عرضه کرده اند.

آقای طباطبایی میفرمودند آقای قاضی دعای سمات و حدیث کسا را همیشه در عبای خود داشتند و حدیث کسا را شنبه ها میخواندند. از آقای قاضی (رحمه الله علیه) پرسیدند: چرا حدیث کسا را شنبه ها میخوانید؟

ایشان فرمودند: زمان ظهور این حدیث روز شنبه است و از نظر ظرف زمانی دعاهایی که در انتهای این حدیث هست، روز شنبه به استجابت نزدیک تر است. و از آداب خواندن این حدیث روشن کردن عود است. با حدیث کسا مأنوس باشید. در جلسه ای که حدیث کسا خوانده شود امام زمان (عج) اشراف بر آن جلسه دارند.

? سخنرانی حجت الاسلام صراف در حسینیه صنف پیراهن دوزان – دی۹۶

مهر
26
1393

روز مباهله و اعمال آن

روز بیست و چهارم ذیحجه روزی است که مُباهَلَه کرد رسول خدا صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَاله با نصارای نجران و پیش از آنکه خواست مُباهله کند عبا بر دُوش مبارک گرفت و حضرت امیرالمؤ منین و فاطمه و حَسَن و حسین عَلیهمُ السلام را داخل در زیر عبا نمود و گفت پروردگارا هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوص ترین خلق بوده اند به او خداوندا اینها اهل بیت منند پس از ایشان برطرف کن شک و گناه را و پاک کن ایشان را پاک کردنی پس جبرئیل نازل شد و آیه تطهیر در شاءن ایشان آورد پس حضرت رسول صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَ اله آن چهار بزرگوار را بیرون برد از برای مباهله چون نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقّیّت آن حضرت و آثار نزول عذاب مشاهده کردند جُراءَت مُباهله ننمودند واستدعای مصالحه و قبول جزیه نمودند و در این روز نیز حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام در حال رکوع انگشتری خود را به سائل داد و آیه اِنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ در شانش نازل شد.

در کل این روز روز شریفی است و در آن چند عمل وارد است:

اوّل غسل

دوّم روزه
سوّم دو رکعت نماز و آن مثل روز عید غدیر است (دو رکعت است ؛ در هر رکعت ، یک مرتبه حمد و ده مرتبه توحید ، ده مرتبه آیه الکرسى و ده مرتبه قدر خوانده مى شود و بهتر است پیش از اذان ظهر خوانده شود.)
چهارم خواندن دعای مباهله که شبیه به دعای سحرهای ماه رمضان است و شیخ و سیّد هر دو نقل کرده اند لکن مابین روایات آن دو بزرگوار اختلاف کثیر است لکن روایت شیخ از طریق امام صادق همانند دعای سحر ماه مبارک رمضان است. اللهم انی اسئلک من بهائک بابهاء ………
روایت شده است بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار کند.
شایسته است در این روز تصدّق بر فقراء به جهت تَاءسّی به مولای متقیان امیر المؤ منین علیه السلام و زیارت کردن آن حضرت و بهتر است زیارت جامعه خوانده شود.
مهر
26
1393

حدیث کساء و حل مشکل ازدواج و اشتغال!

جناب حجت الاسلام معمار منتظرین ، بیش از ۲۱ سال است که به لطف خدا و عنایات حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها صبحهای پنجشنبه در منزلشان جلسه حدیث کساء برپاست. ایشان در باب برپا داشتن حدیث کساء بسیار اصرار داشته و نکات ارزشمندی از راز و رمز این حدیث را در صحبتهای خود بیان می کنند. از جمله نکاتی که ایشان از حدیث کساء برداشت کرده اند آن است که در این حدیث حضرت فاطمه سلام الله علیها بی واسطه از گفتگوی خداوند با ملائکه و جبرئیل نقل حدیث می کنند و این امر نشان دهنده مقام والای حضرت زهرا سلام الله علیها است. از جمله خاطرات چشم گیری که ایشان درباره آثار شگفت حدیث کساء نقل می کنند این خاطره است :
یکی از دوستان ما که اهل زواره اصفهان بود برایم نقل کرد که دختری داشتم که سالها در جامعه الزهرای قم درس خوانده بود و مدرک کارشناسی الهیات داشت. خیلی دوست داشتم که همسری سید و با تقوا و از خانواده ای معتبر برای او پیدا شود. خواستگاران بسیاری هم برای دخترمان می آمد ولی هیچ یک از آنها این شرایط را نداشتند. نذر کردم که چهارده شب متوالی حدیث کساء را برای برآورده شدن این خواسته قرائت کنم. در چهاردهمین شب ، خانواده ای از تهران تماس گرفتند و خواستند که برای خواستگاری به منزل ما بیایند. آن شب خجالت کشیدم از خانواده داماد بپرسم آیا از سادات هستند یا نه ؟ به هر روی قراری گذاشته شد و آن خانواده همراه پدربزرگ داماد به خانه ما در زواره آمدند. در میان صحبتها پدربزرگ داماد گفت : خدمت رسیدیم تا دختر شما را برای آقا سید احمد کسائیان خواستگاری کنیم. همین یک جمله دربردارنده نشانه هایی بود از اینکه توسل به حدیث کساء مورد قبول قرار گرفته است. یکی آنکه آن خانواده از سادات بودند و مهمتر از آن نام خانوادگی آنان کسائیان بود و تماس آنها با خانواده هم در چهاردهمین شب نذر انجام گرفته بود.
به هر روی این ازدواج سر گرفت. پس از چندی دخترم برای ادامه زندگی به تهران رفت.. چند ماه گذشت. دخترم با خانواده تماس گرفت و گفت در این چند ماه هر چه دنبال کار گشته ام کاری پیدا نکرده ام ؛ من با داشتن مدرک کارشناسی الهیات از اینکه در خانه بنشینم خسته شده ام… من بار دیگر به حدیث کساء متوسل شدم. پس از چند روز دخترم تماس گرفت و گفت که مساله اشتغالم نیز با اوضاع کنونی اشتغال در شهر تهران درست شد. داستان از این قرار بود که فردای روزی که من حدیث کساء را به منظور حل مشکل دخترم خواندم ، دخترم به مجلس زنانه ای که در همسایگی او بوده می رود. دخترم می گفت مجلس خیلی سرد و بی حال بود و من که قبلا سابقه تبلیغ در اهواز داشتم و خداوند هم نفس گرمی به من داده بود از صاحبخانه برای خواندن روضه اجازه گرفتم. او هم اجازه داد و با روضه خوانی و صحبتهای من مجلس گرم شد. صحبتهای من با استقبال شرکت کنندگان روبرو شد. پس از پایان جلسه صاحب مجلس از من پرسید شما کجا ساکن هستید ؟ گفتم من همسایه شما هستم و به تازگی به تهران آمده ام و از جامعه الزهرای قم لیسانس الهیات گرفته ام. صاحبخانه از شغل من پرسید. در جواب گفتم در این چند ماه که به تهران آمده ام هنوز موفق به پیدا کردن شغل مناسبی نشده ام. در اینجا صاحبخانه که خود مدیر دبیرستان دخترانه ای بود از من خواست به عنوان معلم تربیتی در آنجا مشغول به کار شوم. جالب آنکه نام آن دبیرستان دخترانه نیز دبیرستان کساء بود.

منبع

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031