مرداد
18
1396

مؤمن، مؤمن نیست مگر اینکه سه خصلت در او باشد

لَا یَکُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً حَتَّى یَکُونَ فِیهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ سُنَّهٌ مِنْ رَبِّهِ وَ سُنَّهٌ مِنْ نَبِیِّهِ وَ سُنَّهٌ مِنْ وَلِیِّهِ فَالسُّنَّهُ مِنْ رَبِّهِ کِتْمَانُ سِرِّهِ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ‏ عالِمُ الْغَیْبِ فَلا یُظْهِرُ عَلى‏ غَیْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى‏ مِنْ رَسُولٍ‏ وَ أَمَّا السُّنَّهُ مِنْ نَبِیِّهِ فَمُدَارَاهُ النَّاسِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ نَبِیَّهُ ص بِمُدَارَاهِ النَّاسِ فَقَالَ‏ خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِینَ‏ وَ أَمَّا السُّنَّهُ مِنْ وَلِیِّهِ فَالصَّبْرُ فِی الْبَأْسَاءِ وَ الضَّرَّاءِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ‏ وَ الصَّابِرِینَ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ.

ترجمه:

حارث بن دلهاث گوید: امام رضا علیه السّلام فرمود: مؤمن، مؤمن نیست مگر اینکه سه خصلت در او باشد، سنّتى از پروردگارش، سنّتى از پیامبرش و سنّتى از مولایش. سنّت پروردگارش، حفظ اسرار خویش است، خداوند مى‏فرماید: «عالِمُ الْغَیْبِ فَلا یُظْهِرُ عَلى‏ غَیْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى‏ مِنْ رَسُولٍ‏»، (خداوند عالم به غیب است و هیچ کس را بر غیب خود مطّلع نمى‏سازد مگر کسیرا که بپسندد و از وى راضى باشد، که همان پیامبران هستند) و امّا سنّت پیامبر مدارا کردن با مردم است، خداوند پیامبرش را به‏ مدارا کردن با مردم امر مى‏کند و مى‏فرماید: «خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِینَ‏» (از مردم بیش از توانشان توقّع نداشته باش و- با مردم با تسامح رفتار کن و امر بمعروف کن و از سفهاء و نادانان درگذر و اعراض کن) و امّا سنّت از مولایش صبر در سختى‏ها و مشکلات است، خداوند مى‏فرماید: «وَ الصَّابِرِینَ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ» (در سختى و مشکلات صبر مى‏کنند).

عیون أخبار الرضا علیه السلام، شیخ صدوق، ج ‏۱، ص ۲۵۶، ح ۹؛ الکافی، ثقه الاسلام کلینی، ج ‏۲، ص ۲۴۱؛ بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج ‏۷۲، ص ۴۱۷.

بهمن
3
1390

زدن در هفت مسجد در شب اول ربیع الاول

برخی از مردم در اول ماه ربیع الاول از حدود نیمه شب تا اذان صبح با در دست داشتن شمع، پشت در مساجد مراجعه و با کوبیدن به در هفت مسجد به صورت آهسته و خواندن اذکاری به اهل بیت (ع) توسل جسته و حاجات خود را طلب می کنند و خصوصا این حال تضرع در هنگام اذان صبح به اوج خود می رسد به عنوان تسلی دادن به حضرت زهرا (س) در پایان صفر; در حالی که نه مدرک فقهی دارد و نه مدرک روایی و نوعی بدعت است. مرحوم آیت ا… فاضل (ره) در این زمینه فرموده اند: لازم است مؤمنان از این گونه اعمال اجتناب کنند. مقام عظمای ولایت حضرت آیت ا… خامنه ای (دام ظله) فرموده اند: عمل فوق مدرک روایی ندارد و قابل تأیید نیست. برعلما لازم است که از چنین رفتارهایی که موجب وهن مذهب می شود جلوگیری کنند[۱].

ما همیشه به یاد حضرت زهرا (س) و سایر معصومین (ع) هستیم و همیشه به مساجد احترام می گذاریم ولی این کاری است که برخی از مردم پیش خودشان اختراع کرده اند و هر روز هم چیزی به آن می افزایند. متأسفانه برخی مواقع مردم برای حل مشکلات خود، مسلمات دین را رها می کنند و به خرافات روی می آورند در حالی که این کارها هیچ اثری برای حل مشکلات آن ها ندارد. آیات مختلفی وجود دارد و مردم می توانند براساس دستورات قرآنی و شرعی مشکلاتشان را حل کنند; به عنوان مثال خواندن دو رکعت نماز شب با توجه قلب به درگاه الهی، بسیاری از مشکلات زندگی را حل خواهد کرد. به نظر مراجع عظام قرائت قرآن در مساجد، توسل به ائمه اطهار(ع)، ذکر خدا گفتن و اطعام فقرا، بهترین جایگزین برای چنین کاری است. مردم بدانند انجام اعمالی که در شرع وارد شده، برای زندگی آن ها آثار و برکات فراوانی خواهد داشت.


[۱] مسایل جدید، سید محسن موسوی ج۴ ص۱۶

اسفند
11
1387

در مسجد را نزن؛ صاحب خانه را دریاب

 

خرافات

خرافات شب اول ماه ربیع الاول

در شب اول ماه ربیع الاول طبق سنتی برخی از مردم به در خانه خدا (مساجد) می روند؛ در می زنند و حاجتشان را از خداوند درخواست می کنند …

(بیشتر…)

گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031